НАП - Велико Търново с повече събрани просрочени задължения за второто тримесечие на 2016 г.

12:55, 01 авг 16 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Месец след изтичането на второто тримесечие,  НАП - Велико Търново отчита увеличение на доброволно погасените приходи на просрочени задължения през последните месеци.

През второто тримесечие на 2016 г. инспекторите от отдел „Оперативни проверки“ в ТД на НАП - Велико Търново са извършили проверки в 625 обекта, на които са съставени 210 АУАН /Актове за установяване на административно нарушение/.

По отношение на извършените ревизии на територията на дирекцията, възложени са общо 283 бр.ревизии на ротационен принцип, от които са приключили 280. От възложените проверки за съпоставка на имущество и доходи на физически лица, са приключили 35 бр. Броят на възложените насрещни проверки за последните три месеца в дирекцията е 1208, докато приключилите са повече - 1361 бр., поради факта, че някои от тях са възложени в предишни месеци. Проверките за установяване на факти и обстоятелства са съответно 689 /възложени/ и 680 /приключени. При проверките по прихващане или възстановяване са в съотношение 4270 /възложени/ към 4243 /приключени/.

Събраните просрочени данъчно-осигурителни задължения за периода януари-юни т.г. надхвърлят 30 млн. лв., като от тях повече от 25 млн.лв. са платени доброволно, Събраната сума след предприети действия по принудително събиране от страна на приходната агенция във Велико Търново е почти 5 млн. лв. През периода във Велико Търново са проведени 19 броя публични продажби чрез търг, а събраната сума от реализирано имущество е близо 54 хил. лв.

По отношение на държавните вземания, за отчетния период са проведени 35 броя продажби. В резултат на предприетите действия по реализация на отнети и конфискувани вещи за периода са реализирани приходи в размер над 440 хил. лв. За сравнение, приходите за 2015г. са почти 180 хил.лв, което е с над четвърт милион лв. повече. Ръстът на постъпленията, съпоставено със същия период на миналата година, е 150 %.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама