Ремонтират общинския плувен басейн в СОУ „Емилиян Станев”

12:03, 28 юли 16 25 589 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 

Общинският плувен басейн в СОУ „Емилиян Станев” във Велико Търново ще бъде ремонтиран със средства от Националния доверителен екофонд.  Дейностите са част от проект „Внедряване на мерки за енергийна ефективност в училищната и образователната инфраструктура в община Велико Търново”, който е сред одобрените за финансиране от Националния доверителен екофонд.

Сградата на басейна ще бъде топлоизолирана, ще се монтират слънчеви колектори за затопляне на водата, а с прилагането на всички мерки за енергийна ефективност средствата за отопление се очаква да намалеят повече от два пъти. Климатичната камера, която осигурява обезвлажняването и затоплянето на въздуха, също ще бъде подменена със средства от Екофонда.

С финансиране от общинския бюджет ще бъдат монтирани нови въздуховоди и ще бъде реконструирана чашата на басейна, което включва смяна на облицовката и фугиране. Работещият котел е достатъчен, за да покрие пълната топлинна мощност за работата на басейна, а до началото на отоплителния сезон ще бъде ремонтиран пусковият блок на втория котел.

Проектът „Внедряване на мерки за енергийна ефективност в училищната образователна инфраструктура в Община Велико Търново” включва дейности в пет учебни заведения. Четири от тях са в старопрестолния град - СОУ „Емилиян Станев”, ОУ „П.Р.Славейков”, ОУ „Патриарх Евтимий”, както и ОУ „Неофит Рилски” в Килифарево.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама