Текат летни ремонти в Горна Оряховица

07:29, 26 юли 16 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Приключи основният ремонт на приемната на РУ на МВР на Гарата в Горна Оряховица. Подменени са вратите и прозорците с РVC, ремонтиран е санитарният възел, направени са окачени тавани и са подменени осветителните тела и настилките в помещенията. Стойността на ремонта е 9 хил. лв., а средствата са от капиталовите разходи.

Ремонт тече и в Детска ясла „Зорница”. Там се ремонтират санитарните помещения на четирите групи. Подменя се изцяло ВиК инсталацията, слагат се нови теракота и фаянс, прави се частична подмяна на ел. инсталацията, подменя се и дограмата. Ремонтните дейности се извършват със средства от капиталовите разходи на Общината, а стойността им е 24 хил. лв.

В момента върви и ремонт на хижа „Божур”, който включва подмяна на дограмата, саниране и укрепване на сградата, както и ремонт на покрива. Ще се направи и вътрешно освежаване на помещенията. В близост до хижата ще бъдат монтирани беседка, пейки и бетонна маса за шах. Стойността на ремонтните дейности е 79 хил. лв. Половината от средствата са осигурени по проект „Красива България”, а останалите са съфинансиране на Общината.

През летния сезон предстои изграждането на детска площадка в района на Обръщалото, до игрището и фитнеса на открито. Ще се изгради и футболно игрище в квартала в близост до бившето СУПЦ „Елена Грънчарова”, както и детска и фитнес площадки в парк „Никола Петров”. Предстои да започне и изграждане на подпорна стена на ул. „Кирил и Методий” №4.

В Правда ще се извърши ремонт на оградата на игрището, което се намира пред читалището и ще се възстанови асфалтовата настилка. За тези обекти текат процедури за избор на изпълнител.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама