Пъстро дефиле, тържествен концерт и предложение за брак белязаха XIX Фолклорен фестивал във Велико Търново

13:46, 24 юли 16 25 442 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пъстро дефиле, тържествен концерт и предложение за брак белязаха финала на XIX Международен фолклорен фестивал, който се проведе през последните 8 дни във Велико Търново. Групите от България, Бразилия, Мексико, Чили, Колумбия, Тайван, Белгия и САЩ показаха най-доброто от своя репертоар по централните улици на старопрестолния град и на сцената на Летния театър.

Своеобразният финал на Международния фолклорен фестивал започна още в следобедните часове със сиеста по главните улици на Велико Търново. Пред публика от повече от 2000 великотърновци, артистите изнесоха впечатляващ тричасов концерт. Голямата изненада бе поднесена накрая – на сцената на Летния театър младият Бисер поиска ръката на своята приятелка Даниела. Предложението за брак и положителният отговор от дамата предизвикаха бурни аплодисменти от зрителите и от всички над 200 участници във фестивала.

 Любимци на великотърновската публика със своите изпълнения станаха мексиканците. Ръководителят на групата получи като подарък художествено произведение с български мотиви. Картината бе връчена от президента на Международния фолклорен фестивал Емил Павлов.

Организатори са Фондация „Международни фолклорни фестивали”, Община Велико Търново и Националната секция на CIOFF /Международен съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства/ в България. За първи път събитието се провежда под патронажа на Националната комисия на Република България за ЮНЕСКО.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама