Любен Каменов победи в Планинско състезание „Раховец Лясковец 2016”

06:34, 11 юли 16 / Спорт 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Любен Каменов от АСК „Каменов Рали” стана  победител в тазгодишното състезание „Раховец Лясковец”. Надпреварата е кръг от планинския шампионат на България. Състезанието бе организирано от БФАС, Общините Горна Оряховица и Лясковец и СККА „Етър Рейсинг”.

Любен Каменов завърши с общо време 06:15:31. На второ място в общото класиране застана Мартин Сурилов от АСК „Стари Столици”, трети се класира Юлиян Телийски от „Дунев рейсинг”. Вторият и третият в класирането преминаха двата манша за съответно 06:31:33 и 06:32:97.  От местните представители най-високо в класирането застана Тодор Тодоров от СККА „Етър Рейсинг”. Той финишира с общо време 06:54:46 и бе шести в крайното класиране. Петнадесети стана съотборникът му Кален Стефанов. Две позиции след него бе търновският прокурор Емил Денев, който се състезава за АСК „Хоби Кар”

В стартове, пилотите бяха без навигатори. Те трябваше да преминат през отсечка с дължина 3350 м, с денивелация 210 м и 7,5 % наклон. Това е едно от най-живописните и най-безопасните трасета в страната.

Следващото състезание, организирано от СККА „Етър Рейсинг” е оф роуд „Велико Търново 4х4”, което ще се проведе от 29 до 31 юли.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама