Прокуратурата предаде на съд двама за държане и разпространение на наркотици

12:06, 01 юли 16 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу двама мъже за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества – амфетамин и марихуана в големи размери - за 26 256 лева.  

Обвинението срещу Никола Н. /40/ и Дамян К. /42/ е за това, че до 01.04.2014 г.  в град Стражица в  избено помещение към недвижим имот  на улица ”Искър”,  държали с цел разпространение,  високорискови наркотични вещества - амфетамин с тегло  129,164 грама и коноп /марихуана/ с тегло 3697.5 грама, като наркотичните вещества са в големи размери и на обща стойност 26 256,36 лева.

 Двамата обвиняеми са  неосъждани – реабилитирани. Николай Н. се занимавал с разпространение на наркотични вещества – марихуана и амфетамин в района на гр. Стражица. За комуникация с клиентите използвал мобилни телефонни номера. Обикновено  предварително били уговаряни времето, мястото, количеството и вида на наркотичното вещество, като говорели с кодирани изрази, като „точки“ - за количество марихуана, „мая“ или „Мария“  - за марихуана и др. В други случаи  уговаряли само мястото и времето на срещата,  тъй като някой от клиентите поръчвали едно и също количество и вид. По този начин Никола Н. многократно извършил разпространение на марихуана или амфетамин, като цената, на която продавал била между 5 - 10 лв. за грам марихуана и 20 лв. за пликче с доза амфетамин - около 1 грам.

За разпространение на наркотици Никола Н. привлякъл, като свой съучастник Дамян К., който живеел на същата улица. Двамата създали организация, при която държали големите количества от марихуана и амфетамин в дома на Дамян К.  С  разпространение на наркотиците се занимавал Никола Н. За целта след предварително обаждане отивал в домът на Дамян К. откъдето вземал неголеми количества наркотични вещества, които държал в тайник в имота си докато ги продаде. 

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд Велико Търново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама