Лицензионната комисия на БФС определи терена на стадион „Ивайло“ като „перфектен“

16:47, 30 юни 16 / Спорт 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представители на Лицензионната комисия на БФС разгледаха стадион "Ивайло" във Велико Търново. Павел Панов, Делян Асенов и председателят на Зоналния съвет на БФС - Бончо Генчев дадоха предписания, които трябва да бъдат изпълнени, за да получат съоръженията лиценз за новия сезон.

Експертите оцениха състоянието на терена на стадион „Ивайло“  като „перфектно“. Оградата, секторът за агитката на гостуващите отбори, ремонтираният тунел към пистата и новата му подвижна част към терена, освежените фоайе и съблекалня на отбора- домакин и изградената и обзаведена съдийска стая, получиха висока оценка.

 Направени бяха и предписания, които трябва да бъдат изпълнени до 29 юли, за да може етърци да домакинстват на своя стадион.

Необходимо е подобряване на видеонаблюдението и инсталиране на нови камери в тунела, фоайето, входовете и секторите за публиката. Задължително е изграждането на зала за пресконференции и реновиране на съблекалнята за гостуващия тим.

Забранява се занапред, зрители да влизат през централния вход, включително и за „вип“ ложата. Това ще наложи „вип“ гостите да влизат през страничните входове, тъй като във фоайето не трябва да има никой друг, освен двата отбора и длъжностните лица.

Павел Панов коментира, че е хубаво да се възстанови осветлението на стадион „Ивайло“, тъй като това ще позволи пряко предаване на мачовете и съответно влизане на суми в клуба от телевизионни права.

 Лицензионната комисия ще изпрати в писмен вид предписанията си, а до 7 юли трябва да получи отговор какво е предприето по тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама