Областният управител се застъпи за изготвянето на нов закон за висшето образование

07:11, 29 юни 16 / Политика 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 Областният управителна Велико Търново Пенчо Пенчев взе участие в срещата организирана от Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ и фондация „Ханс Зайдел“, проведена в София на тема „Висшето образование и науката в България – качество и перспектива“. По време на дискусията той говори за необходимостта от изготвянето на нов закон за висшето образование и за необходимостта от промени в системата на управление на университетите у нас. 

Пенчев направи и оценка на сегашното състояние на висшето образование. Според него приемането на нов закон е наложително, защото всичко което е направено до този момент е на парче. Фактът, че голяма част от завършилите студенти в наши университети намират работа в европейските институции, говори че подготовката е на ниво, макар че може да се работи още за развитието и в положителна посока, по-конкретно, за по-тясна връзка с практиката.   

Събитието бе открито от заместник-председателя на ПП ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова, от председателя на ПГ на ПП ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов и от Богдан Мирчев – представител на фондация „Ханс Зайдел“. Лектори на конференцията бяха председателят на Комисията по образованието и науката в Народното събрание Милена Дамянова, проф. Костадин Костадинов и гл. ас. д-р Мария Спасова от БАН, проф. Николай Вълканов – заместник-председател на УС на БМГК и д-р  Венцеслав Славкова, председател на Асоциацията на бизнес клъстерите в България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама