Над 200 деца станаха част от откриването на Лятната полицейска академия на Община Велико Търново

15:41, 23 юни 16 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 200 деца и младежи от населените места в община Велико Търново станаха част от откриването на Лятна полицейска академия. Началото на поредното издание на успешната инициатива бе поставено на стадион „Петър Шатров” в с. Шемшево.

Разнообразните занимания за учениците и младите хора от 19-те центрове за работа с деца и младежи в общината ще продължат през целия летен сезон. Те ще усвоят ценни знания за престъпленията и превенцията им, агресията, ограничаването на трафика на хора, безопасността на движението. Акценти са поставени също върху спорта, здравословния начин на живот и приятелствата. От тази година към Лятната полицейска академия се създават и доброволчески отряди „Млад огнеборец”. Пионери в тази област за учениците от ОУ „Христо Смирненски” в с. Самоводене. С помощта на опитните пожарникари от Велико Търново те демонстрираха на терен как се гаси пожар.

Отлична оценка за Лятната полицейска академия даде  Лилия Борисова - съветник  на вицепремиера и министър на вътрешните работа Румяна Бъчварова. Сред официалните гости бяха също областният управител проф. Пенчо Пенчев, председателят на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов. Събитието бе уважено още от директорите на Областната дирекция на МВР и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” Димитър Машов и Красимир Кръстев, представители на различни институции и кметове. Лятната полицейска академия е дело на Община Велико Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001”, ОД на МВР и Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски”. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама