От 15 юни до 2 юли ще се приемат кандидатстудентски документи за класиране във ВТУ

15:07, 10 юни 16 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 15 юни до 2 юли, включително в почивните дни, ще се приемат кандидатстудентски документи за заемане на места в първи курс чрез участие в класиране според формирания бал на кандидатите. Първото класиране ще бъде оповестено на 6 юли, а второто – на 11 юли. Документи ще се приемат в ректората на университета, ауд. № 2, в бюрата на Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация и по електронен път.  

От 15 юни вече няма да бъде възможно запазването на място в една любима специалност. Всички, които са се възползвали от възможността да запазят място, могат да се запишат за студенти до 2 юли включително. Записванията ще стават в ректората, ауд. № 3. След тази дата запазените, но незаети места ще се обявят за свободни.

На 15 юни 2016 г. ще се обявят оставащите свободни места по акцията „Рано рани“, чието заемане може да става веднага, без участие в класиране! Записванията ще продължат до попълване на местата, но не по-късно от 2 юли. Те също ще се извършват в ректората, ауд. № 3.

Продължава записването за местата, обявени в акцията „Кога, ако не сега“. Както досега, всеки понеделник ще се провеждат тестове по български език и история, валидни за заемане на свободните места в някои специалности по тази акция. За кои професионални направления, специалности и форми на обучение има все още свободни места може да се провери на сайта на Бюрото за кандидатстудентска информация и реклама. 

Кандидатите, които отговарят на условията на програмата „Образование за по-добро бъдеще“, също могат да се запишат за студенти, без да участват в класиране, до 2 юли.  

За своите кандидат-студенти Великотърновският университет съобщава, че на 30 юни 2016 г. от 9,00 ч. в залите на ректората ще бъдат проведени извънредни кандидатстудентски тестове по български език и по история. Могат да участват всички, които са пропуснали редовните сесии или са се явявали, но са получили слаба оценка. Допуска се участие и за повишаване на получените от предишните сесии оценки.

Записванията стават всеки ден, включително в деня на провеждането на тестовете, в Бюрото за кандидатстудентска информация и реклама (ректорат), от 8,00 до 16,30 часа.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама