Стотици великотърновци се включиха в пролетната кампания „Движи се и победи”

12:59, 07 юни 16 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стотици великотърновци се включиха в пролетния дял на общоградската кампания „Движи се и победи”. Близо 360 бяха участниците по време на трите похода от Велико Търново до хижа „Божур”, до Преображенския манастир и до крайградската паркова зона Ксилифор. Над 600 жители и гости на старопрестолния град се забавляваха по време на спортните празници след всеки един от туристическите преходи. В сравнение с пролетта на 2015 г. великотърновците, избрали да спортуват през уикендите, са с над 10% повече.

15 награди бяха изтеглени с жребий за участниците в кампанията. За първи през тази година бе обявен приз за най-масово участие на училище. Наградата бе отредена за ОУ „Бачо Киро”. Плакетът и грамотата бяха връчени от председателя на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов.

Голямата награда на пролетния дял на „Движи се и победи” бе велосипед. Спечели я 71-годишната Марийка Лазарова.  С два приза си тръгна и 4-годишната Весела Хрисимова от ЦДГ „Слънце” – за най-малък участник и във възрастова група 4-10 години. Награди бяха връчени в още три възрастови групи – 11-19 години, 20-45 години и 46-64 години. Условието бе участниците да са се включили в поне два от трите етапа. Подготвени бяха изненади в още няколко категории – за семейство, пълнолетен непушач, най-възрастен участник. Награди бяха осигурени също от Общински комитет „Васил Левски”, Министерството на младежта и спорта и Младежкия дом.

Разнообразни съпътстващите събития белязаха пролетния дял на кампанията „Движи се и победи”. Тест със специални очила пресъздаде усещанията на човек, който е под въздействието на алкохол или наркотици. Щафетно бягане, плажен волейбол, бадминтон, планинско колоездене, дълъг скок, спортен риболов, турнир по шахмат и други надпревари бяха подготвени за участниците в третия етап от кампанията.

Кампанията „Движи се и победи” е съвместна инициатива на Община Велико Търново, Великотърновски общински съвет, Туристическо дружество „Трапезица-1902”, РЗИ, Комитет „Васил Левски” и Младежки дом. Партньор е Министерството на младежта и спорта. Настоящето издание бе тридесето, а общият брой на всички участници надхвърли 16 400 души.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама