Започна мащабно почистване на канализацията в свищовския комплекс „Химик“

08:26, 28 май 16 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Многогодишният проблем на повече от 300 семейства, засегнати от непрекъснати наводнявания на мазите и гаражите им, ще бъде решен. Рано сутринта специализиран за целта автомобил започна изпомпването на наносите и отлаганията от шахтите.

Живеещите в квартала разказаха, че откакто са построени блоковете им - преди 40 години, канализационната система не е почиствана.  При всеки по-сериозен дъжд мазите се наводняват, а районът около блоковете започва да плува в мръсни води и фекалии.

През последните 10 години проблемът се задълбочава до такава степен, че мръсната вода е започнала да навлиза в част от апартаментите, които се намират на първи етаж. Хората разказаха, че масово студенти-наематели са напуснали жилищата, именно поради тази причина.

По думите на Пламен Петков, директор дирекция „Инвестиционна политика, кадастър и техническо обслужване“ в Общината. тръбите са много затлачени с наноси. Не са почиствани от десетилетия, откакто са построени блоковете тук. Пълни са с с пясък, чакъл и други отлагания, в резултат на което водата не може да се оттече. Щом времето се влоши и завали, тази вода се надига, избива капаците на шахтите и залива всичко наоколо – гаражи, мази, градинки. 

Под контрола на инж. Петков почистването на тръбите в комплекс „Химик“ ще продължи и в следващите дни. След това предстои почистване и на дренажните тръби, които отвеждат водите от ул. „33-ти Свищовски полк“, поясни още Пламен Петков.

  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама