Студенти на ВТУ с два сребърни медала от олимпиада

13:06, 23 май 16 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Два сребърни медала извоюваха  за ВТУ „Св.св. Кирил и Методий”   – в отборно и в индивидуално представяне, студенти филолози от първи и втори курс. Те участваха в Национална олимпиада по езикова култура заедно с колеги от същите курсове на Пловдивския, Софийския и Югозападния университет. Състезанието се проведе в СУ „Св.Климент Охридски”. 

Олимпийците влязоха в езикова борба със своите опоненти от Пловдив, София и Благоевград в двата кръга на състезанието. Достойни конкуренти бяха колегите им от Пловдивския университет, които спечелиха първото място, а студентите от СУ – трето място.

Участници от първи курс, специалност Българска филология, бяха Елица Топалова, Йозлем Мустафа, Кристина Младенова, Калоян Георгиев. От втори курс се представиха Карина Катинова, Мая Ивова, Михаела Михайлова, а Александра Евтимова е студентка по Английска филология. 

Треньор на отбора на ВТУ е докторантката в катедра „Съвременен български език“ Цаня Петкова. В състава на журито като представител на Великотърновския университет бе гл.ас. д-р Силвия Коева. Ръководител на сформирания екип е проф. д-р Антон Гецов.          

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама