Великотърновски младежи връчиха приз „Златно сърце“ на Цветан Цветанов

13:39, 15 май 16 / Политика 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов получи приз „Златно сърце“ от великотърновски младежи в знак на благодарност за финансовата подкрепа, която той оказа на 50 възпитаници от осем великотърновски училища. Благодарение на дарените средства, учениците ще имат възможността да се включат в Националния туристически поход „По стъпките на Ботевата чета“. 

Днес Цветан Цветанов се срещна във Велико Търново с част от учениците и техните ръководители, за да връчи средствата, необходими за пътуването на групата и за специални екипи на всички участници. „Убеден съм, че с това, което правите ще запалите и други младежи да се включват в подобни родолюбиви начинания. Няма по-хубав подарък от това да направиш добро и се радвам, че тази година ще имате и специални екипи“, каза пред младежите Цветан Цветанов.

Сумата от 3200 лева бе събрана по време на благотворително празненство по случай рождения ден на Цветанов. За пореден път тази година председателят на ПГ на ГЕРБ призова своите приятели и съмишленици да даряват суми за значими каузи като тази, вместо да поднасят персонални подаръци за личния му празник. Миналата година той дари средства за изграждането на дневен център за деца с аутизъм и подкрепи санирането на училище в малката община Сърница.

Тази година походът по стъпките на Ботев е 70-ти поред. Навършват се и 140 години от стъпването на Ботевата чета на Козлодуйския бряг. От 27 май до 2 юни великотърновските младежи, заедно с родолюбци от цялата страна, ще извървят 120-километровата Алея на безсмъртието – от Козлодейския браг до връх Околчица.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама