Младите великотърновски социалисти събират дарения за майки и деца

07:12, 14 май 16 / Политика 25 421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С благотворителен базар за майки и деца на възраст от 2 до 10 години Младежкото обединение на БСП – Велико Търново ще отбележи 1 юни. Младите социалисти събират дарения – дрехи, играчки, книжки и други пособия за децата, сред които в деня на базара всяка майка ще може да вземе нужните за нейното дете предмети и дрехи.

Младежкото обединение се обръща с призив към великотърновци да подкрепят кампанията като донесат своите дрешки, играчки и книжки, от които не се нуждаят вече техните пораснали деца, за да ги получат младите майки и децата им в нужда. Събирането на даренията вече започна в снек-бар, в парк „Марно поле“. Всеки ден между 15 и 30 май там може да се оставят дрешките и играчките за даряване.

На 1 юни /сряда/ 2016г. от 10:30 - 14:30 часа в снек-бара, в парк „Марно поле“, ще се проведе базара.

„Социалните проблеми в държавата се отразяват много силно върху младите майки. Затрудненията им често са сериозни. Майките правят и невъзможното, дори когато държавата или общината не ги подкрепят! Всички ние можем да помогнем и нека чрез тази инициатива да дадем пример и на собствените си деца. Бих казала на майките, че не са забравени, колкото и институциите да показват обратното“, каза Валерия Дончева, председател на МО на БСП-Велико Търново. Тя призовава повече великотърновци да се включат в инициативата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама