Потвърдиха мерките "задържане под стража" на задържаните за печатане на фалшиви евро

08:10, 29 апр 16 25 662 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Апелативен съд - Велико Търново не уважи исканията в жалбите на двамата задържани и потвърди определението на първата съдебна инстанция, с което по отношение на Тони Х. и Стоян С. са взети мерки за неотклонение "задържане под стража".

Окръжна прокуратура - Плевен е повдигнала обвинени срещу двата мъже за извършеното от тях престъпление. Те бяха задържани на 25.4.2016 г след проведена съвместна операция на Окръжна прокуратура – Плевен, Европол и ДАНС, в рамката на която беше разбита печатница за пари със заготовки за над половин милион лева.

На 25.04.2016 г първоинстнационният съд уважи искането на Окръжна прокуратура - Плевен и взе по отношение на двамата мъже мярка за неотклонение задържане под стража. Определенията бяха обжалвани от задържаните пред Апелативен съд - Велико Търново. Пред въззивната инстанция прокурора от Апелативна прокуратура взе становище, да не се уважава искането поради неоснователност. Апелативният съд прие доводите на прокуратурата и с определение потвърди мярките задържане под стража на двамата.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама