Млади учители обменят опит на форум, организиран от ОУ "Бачо Киро"

09:06, 23 апр 16 25 659 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 Двудневен форум за млади учители, организиран от великотърновското основно училище „Бачо Киро” се провежда в село Арбанаси.  В дискусиите участват повече от 50 учители от цялата страна. Със свои разработки в програмата участват и 19 от най-младите членове на колектива на търновското ОУ "Бачо Киро", които в края на 2015 г. се обединиха в "Сдружение за образователни инициативи 19". 

В рамките форума педагозите ще търсят отговори на редица важни теми, като "Що е то млад учител? Има ли го или да!?"; "На учителя с любов или…?", "Изгубени в превода" ли сме при "челния сблъсък" с училищната администрация, документация и прочие бюрокрация.", "Как се ходи с "Деца на море" или къде са  "границите" и "раниците"?", "На кафе или на боксов мач с родителите?".  Според директора на ОУ „Бачо Киро” Владимир Николов, целта на срещата е младите  учители да се срещнат със свои колеги от областта, да обменят опит и да се опознаят, защото те са си дали ясно сметка, че им предстоят редица предизвикателства, особено след въвеждането на новия Закон за училищното и предучилищното образование. 

Събитието се провежда със съдействието на Регионалния инспекторат по образованието и Община Велико Търново. Участници в него са и представители на Министерство на образованието, Съюза на работодателите в системата на образованието в България, както и директори на училища от Великотърновска област.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама