37 млади учители от областта обменят опит на форум в Арбанаси

09:36, 20 апр 16 25 484 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
37 млади учители от област Велико Търново ще участват във форум под наслов "Предизвикателствата пред нас", организиран от ОУ "Бачо Киро" във Велико Търново. Събитието се осъществява с подкрепата на зам.-министъра на образованието Диян Стаматов, Регионалния инспекторат по образованието и община Велико Търново. В двудневната среща ще се включат експерти от просветното министерство, председателят на Съюза на работодателите в системата на народната просвета Надежда Николчева, директори на училища и др.

Форумът ще се проведе на 22 и 23 април  в Арбанаси, а официалното откриване е в петък от 13,30 часа. 18 млади педагози от училищата в Елена, Златарица, Стражица, Полски Тръмбеш, Свищов и Велико Търново ще представят свои добри практики, реализирани в кратката си професионална биография. Със свои разработки в програмата ще участват и 19 от най-младите членове на колектива на търновското ОУ "Бачо Киро", които в края на 2015 г. се обединиха в "Сдружение за образователни инициативи 19". Те са и основни организатори на събитието.

В рамките форума педагозите ще търсят отговори на редица важни теми, като "Що е то млад учител? Има ли го или да!?"; "На учителя с любов или…?", "Изгубени в превода" ли сме при "челния сблъсък" с училищната администрация, документация и прочие бюрокрация.", "Как се ходи с "Деца на море" или къде са ми "границите" и "раниците"?", "На кафе или на боксов мач с родителите?". На гостуващата специална група младите кадри са решили да поставят най-сложната задача: "Дали таралежите се раждат без бодли."

Всички разработки на младите учители, които ще бъдат представени във втората част на форума, ще бъдат издадени в сборник, посветен на патронния празник на училището. На финала участниците ще изготвят становище със своите очаквания от обществото и институциите. Документа те ще адресират до просветното министерство и Съюза на работодателите в системата на народната просвета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама