Москов: Ако в къщата на баба си някой е направил нещо и го е нарекъл болница-това е негов проблем

14:49, 12 апр 16 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Получи се разбиране между Министерството и сдружението на общопрактикуващите лекари и аз съжалявам, че исканията на лекарите, от първия момент на преговорите не станаха предмет на действие, но това ще ни е поуката". Така миинистърът на здравеопазването Петър Москов коментира ситуацията около протестите на общопрактикуващите лекари и техните искания за по -добро здравеопазване.

Москов бе категоричен, че в момента няма никакво напрежение в частните болници, които дори нямат отношение към протестите, а в същото време имат достатъчно големи структури и са с най - големи възможности за прием на пациенти. "Ако някой е направил в къщата на баба си нещо, което нарича болница, кръстил го е асоциация и недоволства - това е само негов проблем" - добави министъра. Според Петър Москов е време лекарите да се разграничат от търговците и да започнат да получават възнаграждението, което заслужават, а тръговците да се контролират от невидимата ръка на пазара.

В този смисъл, Москов допълни, че държавата ще гарантира минималното заплащане на лекарите и сестрите в Спешната помощ, които освен това, което получават по щат, ще вземат допълнително на месец 1500 лв.- за лекарите и 900 лв. - за сестрите. " Това е тежка и непривлекателна работа и трябва да има икономическа причина тези специалисти да останат в спешното.", категоричен бе здравният министър.

Д-р Петър Москов пристигна във Велико Търново, за да  присъства на откриването на обновените отделения по неонатология и по акушеро-гинекология на областната болница, които не са ремонтирани от 1984 год. Реконструкцията е извършена с 400 000 лв.,  отпуснати от Министерството на здравеопазването.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама