72-та годишнина от Балванската битка почетоха членовете на БСП

09:58, 27 мар 16 / Политика 25 580 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стотици социалисти участваха в поклонение на паметника „Балванска битка“ край великотърновското село Балван. Възпоменателното събитие се организира всяка година в края на м.март от областните съвети на БСП във Велико Търново и Габрово.

На поклонението присъстваха народният представител Кирил Добрев, членът на ИБ на БСП Стефан Стефанов, областните председатели на БСП – Велико Търново и Габрово Валентин Ламбев и Петинка Михайлова, общинският председател на БСП-Габрово Кристина Сидорова, председателят на Българския антифашистки съюз Симеон Игнатов, председателят на Движението на ветераните проф. Владимир Топенчаров, председателят на Българска работническа селска партия д-р Пенка Бетовска, кметовете на общините Павликени и Сухиндол - инж.Емануил Манолов и инж. Пламен Чернев, кметът на с.Балван Недьо Георгиев и др.

Валентин Ламбев връчи електронни членски карти на социалисти от област Велико Търново.

„Днес живеем във време без герои, в което няма кауза, няма вдъхновение, няма перспектива. Днес е модерно да отричаш всичко, свързано с миналото. Днес е модерно да се подчиняваш на силния на деня, на силния в Европа и в света. Днес няма много време за възвишени мисли. Днес ако искаш да живееш спокойно, просто трябва да мълчиш“, каза Народният представител от „БСП лява България“ Кирил Добрев и рецитира стихове на Владимир Висоцки.

С музикален поздрав към социалистите се обърнаха членовете на Групата за обработен фолклор и стари градски песни „Романтика” при НЧ „Нива 1898” с. Балван и Женски хор „Армейски звуци“, град Велико Търново. Ученици от Националната априловска гимназия и членове на МО на Велико Търново рецитираха патриотични стихове пред гостите.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама