Велико Търново е домакин на национална конференция на педиатрите

09:44, 26 мар 16 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Велико Търново е домакин на национална конференция на педиатрите. Във форума „Трудните пациенти” участват над 300 лекари и специалисти от цяла България. Срещата бе открита от заместник-кмета на старопрестолния град проф. Георги Камарашев. Той приветства участниците от името на кмета Даниел Панов, чиито служебни ангажименти не му позволиха да присъства лично на форума.

„За нас във Велико Търново е чест, че вие сте избрали старата българска столица, за да обсъдите толкова важна тема, каквато е детското здравеопазване. В днешно време трябва да се грижим за младото поколение.", каза проф. Георги Камарашев по време на откриването на конференцията.

Той припомни, че в момента се извършва основен ремонт в Детското отделение на Областната болница „Д-р Стефан Черкезов”. Обновяването стана възможно след общоградска благотворителна кампания. „Това е пример как трябва да работим заедно в името на важните каузи, а здравето на децата безспорно е сред обществените приоритет. Вярвам, че съвместните начинания ще продължат и занапред”, завърши проф. Камарашев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама