Евродепутатът Андрей Новаков изнесе лекция пред студенти от Стопанска академия – Свищов

07:34, 25 мар 16 / Политика 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков изнесе лекция пред студентите от Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ – Свищов на тема: "Образователни и бизнес перспективи за младите в ЕС". На лекцията, в Ректората на Академията, присъстваха над 100 човека.

Лекцията е част от юбилейния цикъл от събития под надслов „80 години академия за можещи“, организирана от Академичното ръководство и Академичния център за кариерно консултиране и връзки с обществеността. Срещата с младите хора и техните преподаватели остави приятно впечатление у евродепутата и той сподели, че в негово лице Стопанска академия има посланик в цяла Европа.

След лекцията в Стопанска академия „Д. А. Ценов”, по покана на председателя на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов, Андрей Новаков бе гост в Община Свищов. Кметът Генчо Генчев посрещна евродепутата в Гербовата зала и с радост отбеляза, че той е първият евродепутат който, прави посещение на добра воля в Общината. Генчев запозна Андрей Новаков, с основните проблеми и приоритети за община Свищов. Сериозно внимание се обърна на пътя Свищов – Вардим, както и развитието на туризма в Свищов. Засегнати бяха проблемите с общинската болница, както и мерките за нейното стабилизиране. Д-р Кристиян Кирилов спомена за разработването на първия в България кризисен център, в село Овча Могила, който ще обслужва 5 от най-отдалечените населени места в общината. На края на срещата Андрей Новаков благодари за любезното посрещане и се ангажира да проучи и съдейства за някои от основните проблеми на Свищов.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама