Обсъждат лиценз за полскотръмбешката болница, в Овча Могила чакат линейка

15:31, 23 мар 16 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В предстоящите няколко седмици ще бъде осигурена линейка за новосъздаденото кризисно звено в свищовското село Овча могила. Този ангажимент е поел здравният министър пред председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, след проведен разговор.

Цветанов съобщи новината във Велико Търново, при посещението си по повод празника на града. Да съдейства на община Свищов, Цветан Цветанов обеща при последната си визита в града, по време на която се срещна с кмета Генчо Генчев, с председателя на Общинския съвет и координатор на местната структура на ГЕРБ д-р Кристиян Кирилов, със зам.-кмета Мирослав Ангелов и други представители на местната власт.

Село Овча Могила се явява център на няколко отдалечени населени места в община Свищов и затова е избрано за местоположение на новосформираното звено. За да може кризисният център да реагира бързо и адекватно при спешни ситуации в отдалечените райони, на разположение там е противопожарен автомобил „Шкода”, който със заповед от 29.12.2015 г., Министерството на вътрешните работи предостави на Общината за безвъзмездно ползване. В Овча Могила вече очакват и линейка.

При посещението си във Велико Търново Цветан Цветанов съобщи още, че след разговора му със здравния министър, предстои да бъде съставена комисия, която да разгледа и възстанови лиценза на болницата за продължително лечение и рехабилитация в Полски Тръмбеш. 

Лечебницата в Полски Тръмбеш загуби лиценза си преди около 5 години, тъй като не покриваше нормативите за лекарски персонал. Разрешението за дейност бе подновено на 30 декември м.г.. То обаче отново бе отнето само двадесет дни по-късно, тъй като болницата изобщо не успя да заработи, поради неприключили ремонтни дейности.

В момента здравното заведение е с реновирана сграда, а 53 човека – лекари и медицински персонал, вече са наети на трудови договори. 31 от тях са жители на община Полски Тръмбеш, останалите специалисти са привлечени от други населени места. Всички те са в готовност да започнат работа незабавно, след връщане лиценза на болницата.

"Това означава, че ще има възможност 53-ма души да намерят работа и да дадат по- доброто здравеопазване, от което се нуждаят жителите на великотърновска област", коментира във Велико Търново заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама