Членове на БСП поднесоха цветя пред паметника на Никола Габровски и Димитър Благоев

07:23, 21 мар 16 / Политика 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Интелектуалци и членове от Обединението на левите социалисти на БСП поднесоха венци и цветя пред паметника на Никола Габровски и Димитър Благоев във Велико Търново. На това място преди 125 години е свикана първата социалистическа сбирка, която дава началото на социалистическото движение в България.

С жест на преклонение пред паметта на първите социалисти, цветя поднесоха зам.-председателите на НС на БСП Янаки Стоилов и Бойко Великов, членовете на ИБ на БСП Донка Михаилова и Стефан Стефанов, както и изявени български интелектуалци.

Преди 125 години на същото място се приемат устава и програмата на паритята и се решава българските социалисти да излязат открито като Българска социалдемократическа партия начело с Никола Габровски и Димитър Благоев. „Началото, което честваме днес, съвпада с предстоящия конгрес. На него ние трябва да отидем със същата искреност, воля, честност като първосъздателите на българския идеал, да си кажем кривиците, да намерим пътищата за излизане от кризата“, каза доц.Димитър Генчев, директор на Стратегическия център при НС на БСП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама