Унгарският посланик категоричен: На България да й се плаща, за да пази външните граници на ЕС

15:26, 16 мар 16 / Политика 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От България до голяма степен зависят сигурността и контролът на европейските граници, затова е нормално, държавата да получава пари от ЕС, за да се справя с бежанската вълна. В това е категоричен унгарският посланик у нас Андраш Клейн, който днес изнесе лекция във ВТУ на тема  “Мигрантските вълни и бъдещето на ЕС”.

По думите на посланика, Унгария би подкрепила решение, на България да се отпускат средства като държава, отговорна за опазването на външните граници на ЕС. Според Клейн, страната ни отдавна е трябвало да бъде приета в Шенген, тъй като се старае да спазва всичките си задължения. "Виждаме, че различни мониторингови доклади се опитват да не допуснат България до Шенген, но нашите наблюдения са, че причините са чисто политически, това да не се случва. Все пак се надявам, че България ще стане член на Шенгенското пространство”.

Андраш Клейн не пропусна да отбележи, че поне от година насам, Гърция не оправдава гласуваното й доверие да опазва шенгенските граници, а именно в нея се намира ключът към справянето с бежанската вълна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама