Преизбраха Валерия Дончева за председател на Младежкото БСП във Велико Търново

13:31, 13 мар 16 / Политика 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Валерия Дончева бе преизбрана за председател на Младежкото обединение на БСП-Велико Търново, след като бе проведено отчетно-изборното събрание на младежката организация на социалистите.

Избрани бяха двама заместник-председатели – Красин Каракоцев и Михаил Стойчев. Присъстващите посочиха и делегатите на общинската организация за Младежката конференция, която ще се проведе в София в средата на месец април.

Валерия Дончева открои инициативите на МО за изминалите две години. Сред знаковите младежки кампании са почистването и поддържането на паметниците на културата в община Велико Търново, конкурсите за есе на обществени теми, ясно заявените позиции по проблеми от дневния ред на обществото като рушащите се паметници на културата в старата столица, премахването на периода 1944-1989г от учебниците по история и загриженост за съдбата на Великотърновския университет. Членовете на МО заявиха позицията си и чрез участието в протестите срещу войната в Украйна, срещу високите цени на тока и в подкрепа на БДЖ.

През миналата година МО-Велико Търново даде началото на инициативата „Лявото е интелект и разум“, чрез която младите социалисти представят постиженията на бележити личности от световна величина с изявени леви убеждения. Организирнето на събрания, конференции, семинари, обучения, кръгли маси, срещи и дискусии в изминалите две години също е отбелязано в доклада.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама