Болницата в Павликени ще се сдобие с нова оборудвана линейка

09:46, 28 фев 16 25 450 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Утре МБАЛ - Павликени ще получи дарение – оборудвана линейка, предоставено от Суверенния военен орден на св. Йоан от Йерусалим, Родос и Малта, чрез съдействието на Националната пациентска организация и Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе”. Ключът на линейката ще бъде предаден лично от  д-р Камило Дзуколи, извънреден и пълномощен посланик на ордена.  

Домакин на церемонията е д-р Ренета Кръстева, управител на общинската болница.Официални гости на събитието ще бъдат комисар Виторио Савати и зам. ръководител на мисията, Богдан Паташев от Посолство на Малтийския орден в София, представители от Министерство на труда и социалната политика, Областна Управа – Велико Търново, РЗИ-Велико Търново, Национална пациентска организация,  инж. Емануил Манолов, кмет на общ. Павликени, общински съветници, модератори към Център „Амалипе” и местната общност.

Дарението в община Павликени е част от по-голямо дарение, което Суверенният военен орден на св. Йоан от Йерусалим, Родос и Малта прави на местните общности, с които Център „Амалипе” работи за повишаване на здравния статус. То включва и обзавеждането на зъболекарски кабинет в с. Еница, община Кнежа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама