Нов ламинарен бокс за работа в чиста среда получи великотърновската неонатология след акция "Жълти стотинки"

13:42, 04 фев 16 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най - новата придобивка на отделението по неонатология във МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" - Велико Търново е съвременен ламинарен бокс за подготовка и съхранение на хранителни добавки и лекарства за недоносените деца в отделението. Специалната чиста среда на съхранение на продуктите ще ограничи до минимум вътреболничните инфекции, които са често срещани, но могат да бъдат особено опасни за новородените.

Неонатологията се сдоби с ламинарния бокс, благодарение на Сдружение "Съзидание 2012" и кампанията "Жълти стотинки". С около 40 000 лв. от дарените средства по време на кампанията,  неонатологията на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" се сдобива с два интензивни кувьоза за недоносени бебета и ламинарния бокс за работа в чиста среда.

По думите на д-р Кина Николова - директор на отделението, много малко неонатологии в страната разполагат с подобен модерен уред. Поводите за радост на лекарите обаче са два, тъй като вече завърши цялостното реновиране на отделението, в което медиците работят едва от няколко дни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама