Увеличаване на сумата за фонд „ин витро“ в Горна Оряховица иска зам. председателят на ОбС Людмила Илиева

17:18, 18 яну 16 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Моята идея и предложение, което аз ще внеса в Общинския съвет и ще отстоявам при гласуването на Бюджета на Общината за тази година, е сумата да бъде в размер на 20 000 лв.“, заяви заместник председателят на местния парламент Людмила Илиева.

„Считам, че тази сума е напълно достижима и единствено и само твърдата воля и намеренията на колегите от Общинския съвет, ще са достатъчни, тя да бъде гласувана като част от Бюджета на Общината“, допълни Илева.

„Двойкте, които са тръгнали по този път преживяват огромен стрес. Това е много интимна и деликатна част от тяхното общо съжителство и ние сме длъжни да намерим начин да им помогнем“, сподели още Людмила Илиева.

Част от тези начини са именно финансовата помощ, защото това струва много средства. Свързано е с редица иследвания, специализирани процедури и пътувания“, обоснова предложението си Людмила Илиева.

В Горна Ояховица от 2014 година има създаден фонд за асистирана репродукция. Средставата са изцяло от Общинския съвет. През 2014-та година те са в размер на 5 000 лв.

През 2015-та  година средствата, които бяха гласувани бяха 10 000 лв. и бяха подпомогнати 12 семейства, които кандидатстваха.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама