Започва създаването на Система за мониторинг на Националната стратегия за интеграция на ромите

08:52, 07 яну 16 25 438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Консорциум "Институт Отворено общество - Индустри Уоч - Фондация Риск монитор - Центьр "Амалипе" - Велико Търново,  ще реализира преглед и анализ на съществуващото законодателство, структури и практики за мониторинг и оценка на политиките за ромска интеграция, както и създаване на мрежа от заинтересовани страни, които да подават информация към Система за мониторинг, оценка и контрол на Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите, съобщиха от великотърновската неправителствена организация.

Консорциумът бе избран след проведен от Министерски съвет търг, в който участваха 8 кандидата. Създаването на Система за мониторинг, оценка и контрол на Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите е предварително условие (ex-ante conditionality) пред България за използването на средства от Европейските фондове.

Това е заложено както в Споразумението за партньорство между България и ЕС, така и в Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” за 2014 – 2020 г. Неизпълнението на това условия може да доведе до спиране на всички фондове.

През декември 2014 г. Комитетът за наблюдение на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” одобри операция за създаване и внедряване на система за мониторинг на политиките за ромска интеграция с конкретен бенефициент Администрацията на Министерски съвет, Секретариат на НССИВ.

Тя ще бъде реализирана чрез три обществени поръчки, първата от които бе с краен срок за кандидатстване 16 ноември и бе спечелена от консорциум ИИРА "Институт Отворено общество - Индустри Уоч - Фондация Риск монитор - Центьр Амалипе", допълват от Центъра. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама