Откриха благотворителен базар с изделия на потребители от социалните центрове и домове

17:54, 01 дек 15 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Във Велико Търново бе открит Деветият благотворителен коледен базар „Ние можем”, който събира изделия на потребителите от социалните центрове и домове в общината. Със своеобразен занаятчийски труд се представят близо 30 арт-работилници. Всеки, който желае, може да зарадва близки и приятели с ръкоделията, сувенирите, картичките, рисунките, играчките и украсата за елхата, които се предлагат на базара.

В дните до 30 декември със свои изделия ще се представят центровете за настаняване на деца и младежи от семеен тип; защитените и преходни жилища, заедно с дневните центрове за хора с увреждания, домовете и дневните центрове за възрастни хора,  Съюзът на инвалидите,  Фондация „Искам бебе”, Домът „Пеню и Мария Велкови”,  центровете за социална рехабилитация и интеграция на деца и възрастни с увреждания, интелектуални затруднения и психични разстройства,  потребители на други социални услуги на територията на община Велико Търново.

Благотворителната изложба базар бе открита от заместник-кмета на старопрестолния град Ганчо Карабаджаков и директора на дирекция „Социални дейности и здравеопазване” Росица Димитрова. Те изразиха удовлетворение, че с всяка следваща година участниците в инициативата се увеличават все повече.

Ганчо Карабаджаков подчерта, че изложението на ръчно направени сувернири и ръкоделия помага за приобщаването на хората в неравностойно положение към обществото. Заместник-кметът хареса изделията и оцени някои от тях като уникални.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама