Даниел Панов участва в конференция на правителството и местните власти

16:31, 01 дек 15 / Политика 25 233 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов участва в двудневна конференция в София на тема „Перспективите пред местната власт и новия програмен период“, съобщиха от пресцентъра на Общината.

В работата на форума правителството бе представено от Министър председателя Бойко Борисов, Заместник министър председателят Томислав Дончев, Министърът на финансите Владислав Горанов, Министърът на земеделието Десислава Танева, Министърът на енергетиката Теменужка Петкова, Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. Участват всички кметове на областни градове в България.

„Искам да Ви поздравя с резултатите, можете да се гордеете с това, което сте постигнали до този момент. България е втора в Европа по усвояването на еврофондовете, затова всички Вие получавате поздравления“, обърна се министър-председателят към присъстващите кметове. „Винаги съм казвал, че кметските избори са тези 30 дни, докато има предизборна кампания. След това всички кметове са еднакви и с всички работим заедно“, подчерта Борисов.

Премиерът обърна внимание, че заради големите средства, които Европейския съюз отделя и ще отделя занапред за сигурност, е още по-важно как кметовете ще изпълняват бюджетите на общините си.

Премиерът подчерта, че България е стабилна и стои добре навън. „Имаме възможност да работим всички. Административният ни капацитет е добър. Имаме повече приходи, което ще ни позволи да Ви дадем възможност да похарчите средства за правилни неща и ще Ви помогнем да си платите дълговете, но трябва да докажете, че е правилно, че не е допусната грешка умишлено“, отбеляза Бойко Борисов.

„Идеята на тази среща е да се познавате, да станете един силен отбор и да станете част от развитието на България“, заяви председателят на Парламентарната група и на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. По думите му, ГЕРБ се стреми да прави политики за хората, а не да се фокусира единствено в постигнатото от партията.

„Затова на тази конференция са поканени и всички областни кметове, които представляват съответните избиратели и съответните населени места.

По време на форума ресорните министри запознаха кметовете на областните градове в страната с възможностите, условията, изискванията и сроковете за подготовка на проекти в рамките на настоящият програмен период.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама