Център за почасово предоставяне на социални и здравни услуги в домашна среда ще заработи в Елена

07:29, 30 ное 15 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Елена стартира проект „Община Елена с грижа и подкрепа за независим живот“ по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Независим живот“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. с общ одобрен размер на отпуснатата безвъзмездна помощ в размер на 482 449.24 лева. За това информираха от кметската администрация в балканския град.

Проектът е по приоритетна ос 2: „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване“, Инвестиционен приоритет № 3 „Повишаване на достъпа до услуги, които са на достъпна цена, устойчиви и висококачествени, включително здравни и социални услуги от общ интерес“.

Дейностите по проекта следва да стартират през месец април 2016 г. за срок от 18 месеца. Целевата група са деца, лица с увреждания и техните семейства, както и хора над 65 г. с ограничения или невъзможност за самообслужване.

Предвижда се изграждането Център за почасово предоставяне на социални и здравни услуги в домашна среда. Ще бъдат назначени 53 лични асистенти, 7 домашни помощници, медицинска сестра и  психолог, които ще обгрижват целевата група.

Една от основните цели на проекта е надграждане на постигнатите добри резултати по схема „Алтернативи“ по ОП „РЧР“ 2007-2013 г., чрез предоставяне на по – широк обхват и спектър на дейностите в посока предоставяне на интегрирани социални здравни услуги.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама