Близо 10 милиона лева за Старото военно училище във В. Търново вече са гарантирани

08:02, 09 окт 15 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
10 милиона лева от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. и финансовия механизъм са осигурени за проектиране и стартиране на инвестиционните дейности на терена на старото военно училище, съобщиха от кметската администрация във Велико Търново. 

Концепцията за големия по площ терен, намиращ се в центъра на Велико Търново, е включен в Интегрирания план за градско развитие, който е публично достъпен на страницата на общината в интернет.  

ИПГВР (Интегрираният план за градско възстановяване и развитие) бе разработен и финансиран с европейски средства проект и бе приет от Общинския съвет.

Визията за развитието на пространството е превръщането му зелен и съвременен градски център на Велико Търново. Първият етап от реализирането на този мащабен проект е предвиден за финансиране до 2020 г. с европейски средства, за които вече е подписан договор.

„Инвестиционната програма на Велико Търново до 2020 г. обхваща основните проекти, които предстои да бъдат реализирани в най-близко бъдеще със средства от ОП „Региони в растеж“. 

Темата за старото военно училище продължава да се дискутира на високо експертно равнище от авторитетни архитекти и  членове на Съюза на архитектите в старата столица.  

Специалистите припомнят, че седем екипа от архитекти вече са представили идеите си как да изглежда новият градски център. Обещанията как строителната дейност ще започне веднага са несериозни, коментираха великотърновските архитекти, тъй като има редица процедури, които текат в момента. 

Предстои изграждането на подземните комуникации и съвременния облик на бъдещото застрояване. Всичко, свързано с развитието на Старото военно училище, ще бъде подложено на обществено обсъждане с великотърновци. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама