Над 11 млн. лв. ще бъдат инвестирани в ремонта на 20 км от пътя Камен - Драганово

13:44, 08 окт 15 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният управител проф. Пенчо Пенчев, изпълнителните директори на пътноподдържащата фирма в област Велико Търново "Пътни строежи" Румен Игнатов и Филип Маринов, заедно с Бисер Йорданов от Агенция "Пътна инфраструктура", дадоха пресконференция по повод започналата рехабилитация и реконструкция на 20,1 км от път III-514 Камен - Драганово в област Велико Търново. 

Пътят не е бил ремонтиран повече от 20 години, каза инж. Бисер Йорданов – ръководител на проекта от Агенция „Пътна инфраструктура“.

По проекта е предвидена реконструкция на пътното тяло на път III-514, полагането на изравнителни и износващи асфалтови пластове по цялата дължина на участъка.

Ще бъдат изградени нови облицовани окопи, възстановяване на банкетите, нови бетонови бордюри и тротоари в село Камен и др. За повишаване безопасността на движението ще бъде поставена нова хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация, посочи инж. Йорданов. Според него всеки втори километър от републиканските пътища се нуждае от ремонт.

"Недобросъвестни водачи ежедневно нарушават забранителните знаци, които са поставени за да се ограничи преминаването на автомобили през участъка, който е в ремонт. По този начин нарушителите създават условия за инциденти и затрудняват работата на пътностроителната техника.

Само за няколко часа органите на реда са санкционирали десетина нарушители", каза областният управител проф. Пенчо Пенчев.

Проектът е лот 85 от десетия етап на Оперативна програма “Регионално развитие“ 2007 - 2013 г., съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Участъкът от третокласния път е на територията на общините Стражица и Горна Оряховица. Изпълнител е „Пътни строежи – Велико Търново“ АД. Стойността на договора е 11 328 400,39 лв. с ДДС. Строителния надзор ще осъществи „Пътконсулт 2000“  ЕООД.

Техният договор е за 233 640 лв. с ДДС. Ремонтните дейности трябва да приключат в началото на месец декември. Ако метеорологичните условия позволяват строителни дейности, те ще продължат до края на тази година. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама