Криминалисти от В. Търново разкриха противозаконно отнемане на автомобили

11:41, 01 сеп 15 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Криминалисти от Областанат дирекция на полицията във Велико  Търново разкриха няколко  противозаконни отнемания на автомобили, съобщават от пресцентъра. Деянията са извършени в периода 24 юни-27 август тази година от трима непълнолетни.

Първото посегателство е извършено на 24 юни от имот в свищовското село Александрово. От жилището били задигнати обувки, храна и др. вещи. От гараж към имота извършителите направили опит да отнемат и лек автомобил „Сеат Кордоба”, който останал недовършен. 

На 23 август в района на гробищния парк в селото е установен лек автомобил „ВАЗ”, покрит с клони и без регистрационни табели. След извършена проверка от полицейски служители при РУ – Свищов е установено, че возилото е противозаконно отнето на 22 август от гара Бяла и е обявено за общодържавно издирване.

Два дни по-късно от имот в свищовското село Алеково бил отнет лек автомобил Мицубиши спейс стар, който по-късно е установен край павликенското село Стамболово. На същата дата от Алеково изчезнал и лек Форд ескорт с русенска регистрация, който е установен още същия ден на територията на селото и са направени опити за отнемане на три други автомобила.

На 25 август трима мъже влезли в жилището на 79-годишна жена от с. Алеково и след заплаха с нож й откраднали телевизор, моторен трион, хранителни продукти и мобилни телефони.  След два дни при обход в близост до кръстовище за с. Овча Могила полицейски патрул се натъкнал на оставен без надзор л.а. Фолксваген поло с русенска регистрация.

При извършената проверка е установено, че същият е бил противозаконно отнет в нощта на 26 срещу 27.08.2015г. от гара Бяла, обл. Русе.

След проведени своевременни действия по разследването от служители на ОДМВР – В. Търново и полицейските управления в Свищов, Павликени и Бяла са установени извършителите на горепосочените деяния –16-годишно момче от с. Тотлебен, и две момчета на 11 и 14 г. от Пловдив.

Тримата са бегълци от ВУИ - с.Керека, където са изтърпявали наложена възпитателна мярка по ЗБППМН. Най-големият е осъждан многократно. Първата му присъда е от лятото на 2014 г. за кражба, постановена от Районен съд гр. В. Търново.

Следват присъди за противозаконни отнемания на автомобили на съдилищата в гр. В. Търново, Павликени, Дряново, за кражба на РС - Павликени и за палеж на РС Попово. Последната му присъда е от 04.07.2015 г., постановена от Районен съд – Свищов за кражба. Магистратите са му наложили наказание пробация за срок от една година.

След доклад на материалите в прокуратурата двете момчета на 16 и 14-години са привлечени в качеството на обвиняеми.

С определение на Районен съд – Свищов на най-големия е взета постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". 14-годишният е с мярка "надзор на възпитателен орган". Работата по документиране на престъпната дейност на тримата продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама