До две седмици приключва реконструкцията на южните зали на стадион „Ивайло”

08:38, 30 авг 15 / Спорт 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Велико Търново Даниел Панов огледа как върви реконструкцията на южните спортни зали, които са част от градския стадион „Ивайло”. Градоначалникът бе придружен от директора на общинското предприятие „Спортни имоти” Петко Павлов. Двамата провериха работата на изпълнителите по всички пет обекта.

До момента са готови три от големите зали - по художествена гимнастика, борба и баскетбол. Търновските баскетболисти ще се радват на чисто ново електронно табло с модерни секундомери, което е закупено със средства на Община Велико Търново и вече е монтирано. Завършените и са съблекалните, като в баните към тях са поставени газови бойлери.

Все още продължава да се работи в залата за спортна гимнастика. От понеделник пък започва поставянето на настилката на закритката лекоатлетическа писта.

Спортните зали вече разполагат с топлоизолация, ремонтирани покриви, нови отоплителни тела, които работят на газ. Стените са боядисани отвътре, изцяло е подменена и дограмата на прозорците, монтирано е и енергоспестяващо осветление.

Допълнително ще бъдат ремонтирани и външните стъпала, които водят към южните входове към залите и към трибуните. Очаква се основните дейности да приключат до две седмици. Реконструкцията е по проект на Община Велико Търново, който получи финансиране от спортното министерство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама