Ремонтират ул. "Марица" в Първомайци след наводненията през 2014-та год.

17:35, 28 авг 15 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Очаква се да бъде ремонтирана улица "Марица" в село Първомайци, която бедствието на 19 юни миналата година засегна, съобщава кметската администрация в железничарския град. Продължителността на проекта е 14 месеца.

Вследствие падналите обилни валежи през м. юни 2014 г. река Янтра критично увеличи нивото на водите си и заля крайбрежните поземлени имоти и пътната инфраструктура в регулацията на с. Първомайци. Поради възникналата екстремна обстановка е приведен в действие Планът за защита при бедствия на Община Горна Оряховица, в частта му „Наводнения“.

Пътната настилка е възстановена във вид, годен да изпълнява предназначението си – осигуряване на проходимост и дотъп до прилежащи имоти. Нанесените щети върху асфалтовата настилка в резултат на бедствието не са възстановени.

В рамките на проектното предложение се предвижда изпълнението на аварийно възстановителни работи, които ще доведат до възстановяването й.

Ще бъде положена неплътна асфалтова смес /биндер/ за запълване на дупки и· за оформяне на наклони, почистена и заустена открита канавка. Ще се нивелират съществуващи отводнителни съоръжения. 

Стойност на проектното предложение е  110 899,79 лв. Финансирането от Фонд "Солидарност" на ЕС е 72 934,70 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама