17 проверки за касови бележки в басейни извърши НАП В.Търново

07:53, 28 авг 15 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изтече срока за всички търговци и институции, в който трябваше да закупят и регистрират в НАП касов апарат, с който да отчитат продажбите си от 21 юли. Доскоро те издаваха само билети срещу своите услуги - при посещение на музей, спортни събития, концерти, за ползване на шезлонг на басейн, чадър на плажа и др.

След влизане на промените от 21 юли, касовите бележки вече са задължителни, това гласи Наредба Н-18 от 2006 г. за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства.

За времето от 21.07.2015 г. до 14.08.2014 г. служителите на отдел „Оперативни проверки” в ТД на НАП Велико Търново извършиха общо 69 бр. оперативни проверки  на обекти и задължени лица, при които регистрирането  на получаваните суми от продажби доскоро се е извършвало с входни билети. Извършени са оперативни проверки на 41 басейна, 10 атракционни съоръжения, 6 музея, 2 концерта, 6 паркинга, 2 киносалона и 2 зоопарка.

При проверките са установени 11 нарушения на данъчното законодателство. Съставени са 11 бр. акта за установяване на административно нарушение /АУАН/, свързано с разпоредбите на  Наредба Н-18 за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства.

За неиздаване касови бележки от фискално устройство са съставени 10 бр. АУАН, а за установена разлика между касовата наличност  и тази във фискалната памет на  устройството е съставен 1 бр. АУАН.

21 проверки, което е една трета от всички проверки на територията на цялата дирекция, са направени на територията на  Велико Търново. Посетени са 17 басейна, 2 концертни представления и 2 атракциона. Неизправните обекти са санкционирани с 4 акта по повод неиздаване на касови бележки. Проверките, дали касовите бонове са заменили билетите, ще продължат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама