Започват ремонти на стълбищата във Велико Търново

15:23, 27 авг 15 / Политика 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стълбищата в голяма част от Велико Търново ще бъдат ремонтирани, стана ясно от днешното заседание на Общинския съвет. Предстоящите дейности бяха обявени от кмета на старата столица Даниел Панов, в отговор на отправено питане към него. Строително-монтажните работи ще започнат в най-скоро време.

Въпросът до градоначалника визираше стъпалата и подходите, които свързват кварталите „Картала“ и „Акация“ с основно ремонтираните тротоари по булевард „България“. Пред общинските съветници кметът Даниел Панов заяви, че в момента се изготвят планове и количествено-стойностни сметки за реконструкция.

Те се отнасят както до стъпалата покрай Европейския център и Кооперативния пазар, така и за останалите стълбища и подходи към обновените пешеходни алеи. В дейността ще бъде включена и подмяна на парапетите.

По време на сесията стана ясно още, че учениците от Спортното училище във Велико Търново, които са настанени в общежитието, ще бъдат освободени от такса за ползването му и през новата учебна година. Мярката бе предложена за гласуване от кмета Даниел Панов и е част от социалната политика на Общината в образователната сфера. Предложението на градоначалника бе прието с мнозинство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама