Ремонтират старите търновски къщи с дарение от австрийски концерн

15:46, 23 авг 15 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Продължават ремонтите на старите търновски къщи с дарение, договорено от кмета Даниел Панов, съобщават от кметската администрация във Велико Търново. 

Дейностите се извършват от собствениците на жилищата. Материалите са осигурени безвъзмездно още преди година, а благодетел е българското представителство на голям австрийски концерн.

Благодарение на дарението притежателите на сгради по ул. „Стефан Стамболов” и около площад „Велчова завера” получават напълно безплатно бои, мазилки и орнаменти за фасадите. Единственият разход за тях остават строително-монтажните дейности.

Община Велико Търново улесни допълнително собствениците на историческите къщи по главната алея към крепостта Царевец, като изготви проектни фасадни планове.

В разработките за т. нар. „фронтове на главната улица” място намират по дванадесет сгради, които са разположени от двете ѝ страни.

Наскоро бе завършен първият ремонт на сграда, за които са използвани част дарените на община Велико Търново строителни материали. Тя се намира в началото на ул. „Стефан Стамболов”, малко след разклона към площад „Велчова завера” и улица „Опълченска”, уточниха от общинската администрация. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама