Благоустрояват междублоково пространство във великотърновския квартал „Бузлуджа”

08:49, 02 авг 15 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Територията, която ще бъде облагородена в квартал „Бузлуджа” обхващаща обекти с площ около 10 дка, съобщиха от кметската администрация във Велико Търново.

Проектът решава в голяма част и пълнота проблемите с благоустрояването и паркирането. Обособени са регламентирани паркоместа /открити паркинги/ за около 100 автомобила.

Покритието е с бетонови паркотела. Предвидена е подмяна на бордюрите. Предложени са пешеходни връзки до всички обекти в жилищната територия, предмет на обхвата на разработката. Пешеходните връзки и обслужващи такива пресичат териториите на характерни места и около изградените жилищни блокове.

Покритието им е с вибропресовани бетонови павета. Очаквани резултати са осигуряване на 100  паркоместа и пешеходни алеи 2980 кв. м, тротоарна настилка от бетонови плочи - 110 кв. м. Срокът за изпълнение 2,5 месеца.

Ремонтните дейности са част от  изпълнението на проекта „Град Велико Търново - зелена и достъпна балканска столица  на културния туризъм”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама