800 000 лв. отпусна държавата за асфалтиране на улици в Г. Оряховица

08:48, 01 авг 15 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
800 000 лв. отпусна Министерският съвет на Горна Оряховица за асфалтиране на улици. На свое заседание правителството одобри близо 8 млн. лв. допълнителни трансфери за инфраструктурни проекти на общини.

Средства за уличната си мрежа ще получат още общините Рудозем, Сърница, Якоруда, Димитровград, Севлиево, Стражица, Любимец, Габрово и Черноочене. Предвидените по бюджета на МС допълнителни 300 000 лв. са аз довършителни работи на новото патриаршеско крило на Троянската ставропигиална света обител „Успение Богородично”.

„Средствата не са много, защото имаме проекти за асфалтиране на улици за поне 3 млн. лв. Правим оценка на най-спешните участъци. Освен жалбите и сигналите на гражданите, водещо при избора ще бъде и състоянието на подземната инфраструктура и ВиК мрежата.

Ще се работи там, където водоснабдителното дружество гарантира, че няма да има ремонти на водопровода веднага след асфалтирането”, коментира кметът на Общината инж. Добромир Добрев.

Ще бъдат асфалтирани целите улици „Сидер войвода” и „Пролет”; ул. „Пейо Яворов” в участъка от Държавно горско стопанство до ул. „Пролет”; „Раховец” от „Славянска” до „Априлско въстание”; „Марин Дринов” в участъка от „Васил Левски” до сградата с №40; улицата свързваща ул. „Вичо Грънчаров” и ул. „Панайот Цвикев” и ул. „Македония” – от „Родопи” до Складовата база.

Ще се ремонтират и улиците „Одрин” и „Тракия”. „Ако останат средства ще се положи настилка и по улиците, по които се прави канализацията в момента. Ще търсим и други финансови механизми за подобряване състоянието на уличната мрежа”, коментира още инж. Добрев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама