Осветиха шест „повдигнати“ пешеходни пътеки във В. Търново

07:36, 29 юли 15 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
6 от "повдигнатите" пешеходни пътеки по великотърновските улици са осветени, информираха от кметската администрация в старата столица.

Предстои осветяването и на другите три. Изградените са общо девет. Монтираното осветление подобрява видимостта в тъмните часове на денонощието и способства за по-висока степен на безопасност при

придвижването и пресичането на пътното платно от страна на пешеходците. През пролетта на тази година започна изграждането на „повдигнати“ пешеходни пътеки, чиято цел е ограничаването на скоростта, осигуряване на безопасност за пешеходците и намаляване рисковете от пътно-транспортни произшествия.

До момента са осветени „повдигнатите“ пешеходни пътеки  на ул. „Никола Габравски“ до парк „Никола Габровски“,  на ул. “Краков“ на кръстовището с ул. „Александър Батенберг“, по ул. „България“ до № 37 и № 70, по  ул. „Никола Габровски“ до Централен пазар и по  ул. „Магистрална“ №28, уточняват общинските служители.

Предстои осветяването на „повдигнатите“ пешеходни пътеки на ул. „Мармарлийска“ № 10,  ул. „Краков» срещу ДКС „Васил Левски“ и ул. „Магистрална“ на  кръстовището с ул. „Славянска“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама