Поклоннически лагер организират в рамките на фестивала „Средновековна България“

08:57, 08 юли 15 / Култура 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Програмата на фестивала "Средновековна България"  започва на 10-ти юли в в 20,00 часа в двора на  средновековната църква „Св. 40 мъченици“ с възстановка на лагер на поклонници  с походна готварница, кръчма, пазар,, работилници, музика и танци.

На 11-ти  и  12-ти юли 2015 г. ще бъде представено средновековнота селище Търновград на крепостта Царевец от 9,00 часа до 18,00 часа.

В него са включени  демонстрации на занаяти, сред които  студено коване и чеканка (изработване на елементи за шлем и накити), обработка на кожа, изработване на кожени изделия и  производството на пергамент, монетосечене,  дърворезба, ножарство,  плетене на дантела и на колани на кори.

Още ще могат да се видят  демонстрация на бойни оръжия и доспехи от XII-XIII век, стрелба с лък, арбалет и балиста, изложба на облекла и накити, пресъздадени по образци от средновековието на България.

Ще има състезателни игри от средновековието. Ще бъде представена средновековна кухня - приготвяне на ястия по стари рецепти, печене на безквасен хляб на плоча, дегустация на сладки и пълнозърнест хляб по средновековни рецепти, дегустация на медовина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама