Христо Иванов: В България, съдиите са тези, които могат да променят съдебната власт

17:27, 06 юли 15 25 233 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на правосъдието Христо Иванов участва в дискусия, посветена на съдебната реформа и най-вече обсъждането на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт и Законопроекта за изменение и допълнение на Конституцията на Република България.

"Основните цели на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт всъщност съвпадат със Стратегията за съдебната реформа", каза по време на дискусията министър Иванов.

"Стремежът е към съдийско самоуправление", посочи още министърът на правосъдието. "В Бългaрия, съдиите са тези, които могат да променят съдебната власт, каза още министърът на правосъдието Христо Иванов.

Министър Иванов посещава Апелативния район във В. Търново съгласно обявения график от председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов за провеждане на събрания на магистратите от съдилищата по апелативни райони във връзка с обсъждане на Законопроектите.

В обсъждането взеха участие министърът  на правосъдието Христо Иванов, председателят на ВКС Лозан Панов, членове на ВСС, съдии от Апелативен съд - Велико Търново, окръжните и районните съдилища от Великотърновски апелативен район.Предстоят още кръгли маси по темата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама