В. Търново се включва в изложбата „България говори” в Букурещ

17:31, 05 юли 15 / Култура 25 252 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 7 юли 2015 г. от 11:00 ч. в изложбената зала на бизнес центъра CCIR на бул. „Октавиан Гога”, № 2, Сектор 3, в Букурещ, Румъния, ще се проведе изложбата „България говори”, организирана от сдружение „Програма Произведено в България”, съобщават организаторите.

Същността на проект „България говори” е да представи водещи общини и техните области пред румънската административна, културна, туристическа и търговско-икономическа общественост.

Изложбата ще бъде открита от председателя на сдружението и автор на „Програма Произведено в България” Адриана Цанева.

Участие в събитието ще вземе кметът на Велико Търново Даниел Панов и кметът на Свищов Станислав Благов. Те ще представят Велико Търново и Свищов, историята и специфичните им регионални традиции и забележителности, както и перспективите за развитие в областта на културата и туризма.

Архитект Калин Панайотов ще запознае участниците и гостите на изложбата с популярния френски спорт петанк. Централно място в изложението ще заема щандът на Българската федерация по петанк, която за пръв път ще презентира домакинството на България на Европейското първенство в Албена през септември.

В изложбата ще вземат участие фирмите „Болярка”, „Царевград Търнов” ООД, „Славянск” ООД, „Аполо Турист Сървиз” ЕООД, „Винпром Свищов” АД, като част от икономическия потенциал на България и като бизнес партьори, които търсят контакти с румънския пазар.

Целта на изложбата „България говори” е задълбочаване на двустранното сътрудничество между България и Румъния в областта на  културата и в областта на туризма. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама