Цвятко Георгиев: В ОДМВР – В. Търново е създадена организация за опазване на земеделската продукция

12:20, 01 юли 15 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"В ОДМВР – В. Търново е създадена организация за изпълнение на конкретни мерки за опазване на земеделската продукция", каза в работен форум по проблемите на сигурността в малките населени места заместник-министърът Цвятко Георгиев.

Форум по проблемите на сигурността в малките населени места събра във В. Търново парламентаристи, представители на ангажирани държавни институции, местната власт и експерти. В работен формат бяха дискутирани проблеми, свързани със сигурността на гражданите, опазването на имуществото и реколтата в малките населени места в област В. Търново.

В дискусията участваха зам.-председателя на Народното събрание Иван Иванов, ген. Атанас Атанасов, председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание, Вили Лилов, зам. председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта, Деян Дончев, ръководител на Областната служба по земеделие, областния управител на В. Търново проф. Пенчо Пенчев, кметове и кметски наместници от област В. Търново.

Пред присъстващите зам. министър Цвятко Георгиев заяви, че за великотърновския регион вече са набелязани конкретни мерки за опазване на земеделската продукция, а ръководството на областната дирекция на МВР е създало необходимата организация за изпълнението им.

Думите му потвърди и директорът на ОДМВР – В. Търново ст. комисар Димитър Машов. Той обясни, че в областната дирекция вече е започнала трансформация на щатовете, като целта е малките населени места в областта да се наситят с полицейски инспектори.

Проведени са срещи с кметовете на малките населени места по общини, представители на частни охранителни фирми и земеделски производители, за да се добие ясна представа за проблемите, които тревожат хората по места и да се начертаят конкретни мерки за решаването им.

Той увери присъстващите, че в кратки срокове ще бъдат постигнати желаните резултати. На форума кметовете поставиха редица проблеми, касаещи още инфраструктурата, дърводобива и др. Присъстващите се договориха да отчетат решените проблеми на следваща срещи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама