Великотърновското село Стефан Стамболово с риск от "изборен туризъм"

15:23, 30 юни 15 / Политика 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Великотърновското село Стефан Стамболово с риск от "изборен туризъм". Данните са на Института за развитие на публичната среда.

"По данни на ГРАО в село Стефан Стамболово по настоящ адрес живеят 104-ма души. За месеците февруари, март и април в селото са се регистрирали 70 души", каза Ива Лазарова - експерт в Институра за развитие на публичната среда.

Според проучванията в селото съществува риск и то е потенциално застрашено от "изборен туризъм". Данните за регистрациите и дерегистрациите по настоящ адрес са за периода февруари-април 2015-та година или последните три месеца преди изтичането на срока за уседналост за местни избори и за същия период през 2014 година, смятат още експертите в Института. 

Процентът на риск представлява съотношение между абсолютния брой новорегистрирани по настоящ адрес жители в населеното място и неговото население по постоянен адрес според ГРАО към 15-ти юни 2015 година. За всяка от 28-те области са посочени до 10 населени места, в които броя на регистрациите по настоящ адрес в периода февруари-април, 2015 г. е най-висок спрямо броя на дерегистрации за същия период.

За Великотърновска област в картата на риска са посочени няколко населени места. Това са Къпиново, Леденик, Шемшево, Пчелище, Орловец и др., но най-осезателно заселване е регистрирано в Стефан Стамболово.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама